VVS- &
fastighetsprogrammet

VS- & INDUSTRI-MONTÖR

Medellön/månad

35 600 kr

KYL- & VÄRME-PUMPSTEKNIKER

Medellön/månad

34 600 kr

Spela videoklipp

Är du intresserad av att jobba med händerna och lösa praktiska problem? VVS- och Fastighetsprogrammet på VTG rustar dig för framtiden inom installation, felsökning, reparation samt drift och underhåll. Här lär du dig allt från att läsa kopplingsscheman och ritningar till att hantera specialverktyg och utrustning.

Kommunikation är nyckeln i detta yrke. Du kommer att ha regelbunden kontakt med beställare och kunder, vilket kräver goda sociala färdigheter och förmågan att kommunicera effektivt med olika yrkesgrupper.

En viktig del av utbildningen är att få praktisera dina kunskaper ute i verkligheten. Vår engagerade APL-samordnare matchar dig med en praktikplats som inte bara speglar dina intressen utan också ger dig en unik chans att växa in i din framtida yrkesroll.

 
 

Inriktning: VVS

På VVS-inriktningen rustar vi dig för framtiden som expert inom värme- och sanitetssystem. Lär dig allt om installation, service och underhåll, och få färdigheter i svets och lödning, sanitetsteknik, samt värmeteknik. Vi ser till att du är väl bekant med de senaste installationsreglerna och bygglagstiftningen.

Utbildningen öppnar dörrar till jobb som VVS-montör, med möjligheter inom industrirör, VVS, och isolering av tekniska installationer. Efter examen är du redo att stiga in i en värld där ditt arbete gör en konkret skillnad. Starta din resa mot en säker yrkesframtid hos oss på VTG!

Är du redo att bygga en stadig grund för en karriär inom VVS och fastighetsförvaltning? Då är det här inriktningen för dig. Stig in i en framtid där du gör skillnad varje dag –
bli en del av VTG!

Vill du bli expert på teknologin bakom kyla och värme? VTG:s inriktning Kyl- och Värmepumpsteknik ger dig de kunskaper du behöver för att ta nästa kliv ut i arbetslivet!

Inriktning: Kyl- & värmepumpsteknik

Väljer du inriktningen Kyl- och Värmepumpsteknik får du de kunskaper du behöver för att installera och underhålla anläggningar som isbanor, värmepumpar, samt kyl- och frysdiskar. 

Du kommer att dyka in i specialiserade kurser som täcker allt från kyl- och värmepumpsteknik till sanitetsteknik och mät- och reglerteknik, med extra fokus på miljö och säkerhet. 

Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta som kylmontör eller kyltekniker, med breda arbetsmöjligheter inom fastighet och industri. Starta en kylig karriär med oss på VTG och bidra till en hållbar framtid!

Rulla till toppen