VVS & Fastighet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig om kopplingsscheman och ritningar, specialverktyg och utrustning. Utbildningen ger dig kunskaper i installation, felsökning, reparation, drift och underhåll. Många arbetsuppgifter innebär kontakt med beställare och kunder, vilket förutsätter att du kan hantera sociala situationer och kan kommunicera väl med både kunder och andra yrkesgrupper. 

Praktik

Att få praktisera sina kunskaper är en viktig del av utbildningen. Vår APL-samordnare ser till att utifrån varje elevs specifika intressen erbjuda en passande praktikplats.

VVS

Inriktningen VVS förbereder dig för jobb som VVS-montör. Du lär dig om installation, service och underhåll av värme- och sanitetssystem.

Du får kunskaper i att bygga system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning. Du läser kurser i bl.a. sanitetsteknik, svets och lödning av rör samt värmeteknik.  

Efter avslutad utbildning kan du bl.a. arbeta som till exempel montör inom områdena VVS, industrirör och isolering av tekniska installationer.

Kyl- och värmepumpsteknik

Inriktningen Kyl- och värmepumpsteknik lär dig att arbeta med och installera kyl- och värmepumpsanläggningar, som t.ex. isbanor, värmepumpar och kyl- och frysdiskar.

Du läser flera kurser inom kyl- och värmepumpsteknik men även inom sanitetsteknik och mät- och reglerteknik. En viktigt del av inriktningen är också kursen om miljö och säkerhet. 

Efter studenten kan du arbeta som till exempel kylmontör eller kyltekniker inom bland annat fastighet och industri.

Rulla till toppen