Fordons- & transportprogrammet

VTG är en branschskola i toppklass inom fordon som erbjuder utbildning på gymnasial nivå inom yrken som är efterfrågade på arbetsmarknaden. Värmdö tekniska gymnasium erbjuder karosseriteknik, lackeringsteknik och personbil.

Alla elever utvecklar sina kunskaper i våra fordonshallar och erbjuds praktik hos våra samarbetspartners. Vår APL-samordnare ser till att utifrån varje elevs specifika intressen erbjuda en passande praktikplats. Just nu samarbetar vi bland annat med Bilia, Volkswagen och Nacka Biltrim.

Inriktning:

Karosseri och lackering

På inriktningen Karosseri och lackering får du kunskaper om lackering av fordon och diagnostik och reparation av karosserier. Om du väljer programfördjupningen karosseri läser du bl.a. kurser inom skadebesiktning och inredning samt skarvnings- och sammanfogningsteknik.

Inom programfördjupningen lackering läser du en baskurs i lackering följt av ytterligare kurser inom system och tekniker för lackering. Utbildningen leder till arbete som exempelvis bilskadereparatör eller billackerare.

Inriktning:

Personbil

Inriktningen Personbil riktar sig till dig som vill arbeta med underhåll, reparationer och service av fordon. Du får kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon och lär dig felsöka.

I programfördjupningen läser du bl.a. kurserna Bromsar, karosseri och chassi samt Motor och kraftöverföring. Efter utbildningen har du kompetens för att arbeta som till exempel personbilsmekaniker.

 
Rulla till toppen