Fordons- & transportprogrammet

BILLACKERARE

Medellön/månad

29 600 kr

PERSONBILS-MEKANIKER

Medellön/månad

29 800 kr

Spela videoklipp

Är du sugen på att bli expert inom karosseriteknik, lackeringsteknik eller att bli en fena på personbilar? Då har du hamnat rätt! Vårt Fordonsprogram tar din passion för bilar till en helt ny nivå! Våra fordonshallar är som en lekplats för dig som älskar bilar och motorer. Du får inte bara lära dig teori, utan också skruva, meka och lacka på riktigt.

Vi matchar dig med en praktikplats som får ditt hjärta att dunka lite extra. För oss är det viktigt att din praktiktid är mer än bara en punkt i utbildningen – det är din chans att glänsa och göra intryck på framtida arbetsgivare.

Så om du är redo att starta din karriär med gasen i botten, välj VTG. Här är det full fart framåt mot en framtid där du inte bara landar ett jobb, utan en karriär där du brinner för det du gör.

 

Inriktning: Karosseri & lackering

Vill du göra bilar skinande nya igen? Inriktningen Karosseri och lackering ger dig expertis inom fordonets estetik och funktion. Välj Karosseri för att bli proffs på allt från skadebesiktning till precisionsarbete med bilens inredning och sammansättning. Eller dyk in i lackeringens värld där du går från baskunskaper till avancerade tekniker för den perfekta finishen.

Som elev hos oss får du praktisk erfarenhet genom samarbete med ledande aktörer som Bilia och Volkswagen. Efter examen är du redo för karriärer som bilskadereparatör eller billackerare. Upptäck hur din passion för bilar blir till en yrkesframtid – starta din resa på VTG!

Är du sugen på att bli ett proffs på karosseriteknik, eller brinner du för billackering för att få till den perfekta finishen? Då är inriktningen Karosseri & lackering din väg att gå!

Brinner du för motorer och mekanik? Vår Personbil-inriktning är specialdesignad för dig som ser din framtid i motorhuvarnas och chassiernas värld.

Inriktning: Personbil

På inriktningen Personbil får du den kompetens som krävs för att sköta underhåll, reparationer och service av lätta fordon.

Utbildningen täcker allt från diagnostik till praktiskt felsökande. Programfördjupningen innehåller kurser som Bromsar, Karosseri och Chassi, samt Motor och Kraftöverföring – alla essentiella för en blivande bilmekare.

När du rullar ut från VTG har du de rätta verktygen för att kickstarta din karriär som personbilsmekaniker. Så, om du är redo att gasa från start och skapa en karriär inom fordonsteknik, är det dags att köra i gång med oss!

Rulla till toppen