Bygg- &
anläggningsprogrammet

MÅLARE

Medellön/månad

33 100 kr

BYGGNADSSNICKARE

Medellön/månad

34 300 kr

Spela videoklipp

Vill du bygga en framtid där du skapar något med dina egna händer? På VTG har vi två spännande inriktningar: Måleri och Husbyggnad. Här får du lära dig husbyggnadsprocessens alla stadier från projektering till ett färdigt bygg. Du får också chansen att arbeta på byggplatser i Värmdö/Nacka och Stockholmsområdet

Vi vet att alla är olika och det är därför vår APL-samordnare är en mästare på att fixa den praktikplats som matchar just dig. Du får testa på livet ute på riktiga byggen och får riktig arbetslivserfarenhet medan du lär dig.

Så, om du är redo att ta ditt första steg mot ett yrke där varje dag är en chans att skapa något nytt, kom och bygg din framtid med oss på VTG!

Inriktning: Husbyggnad

På Husbyggnad får du kunskaper om hela byggprocessen. Du lär dig att ta ett projekt från den första planeringsfasen, genom noggrann projektering, ända fram till att objektet är klart att användas. Vi går igenom olika byggnadsmetoder och konstruktioner så att du kan jobba med allt från betong och murverk till träkonstruktioner.  

Men det handlar inte bara om att bygga starkt och stabilt. Du får också kunskaper om de lagar och regler som är viktiga för arbetsmiljön – för hälsa och säkerhet är A och O i byggbranschen. 

Vill du specialisera dig? Inga problem! Du kan välja att fördjupa dig inom betongarbete, där armering och betonggjutningar är i fokus. Eller så kan du utveckla din kreativa sida och lära dig konstruera och designa nya byggnader i CAD-system

Välkommen till en värld där dina byggkunskaper blir grunden för en stabil karriär – bokstavligt talat!

Vill du se hur byggnader växer fram, från första spadtaget till färdig konstruktion? Då är inriktningen Husbyggnad något för dig! Här bygger vi din framtid från grunden.
Bokstavligt talat!

Tänk dig att kunna ge en trist vägg en ny look eller att ge ett helt hus en ny personlighet med bara färg och pensel.
Det är precis vad du kan bli mästare på hos oss på
Måleri-inriktningen.

Inriktning/lärling: Måleri

Vi startar med måleribasics, så att du får en stadig grund att stå på. Sedan bygger vi på med finesserna, steg för steg. Du kommer att lära dig allt om de verktyg och tekniker som behövs för att ta dig an olika typer av måleriprojekt. Och det är inte bara att doppa penseln i färgburken; du kommer att få inblick i hur man tolkar ritningar och arbetsbeskrivningar, testa på dekorationsmålning, få koll på de regler som styr branschen, lära dig att möta kunder på rätt sätt, och djupdyka i materiallära.

Inriktningen är en lärlingsutbildning, så du kommer att få god handledning och mycket praktisk erfarenhet. Det här är din chans att bli den målare alla vill anlita. Bli expert på färg och form hos oss och se hur du kan förändra världen, en yta i taget.

Rulla till toppen