Bygg & anläggning

På Värmdö Tekniska Gymnasium erbjuder vi inriktningarna Måleri och Husbyggnad.

Praktik

Vi erbjuder våra elever praktikplatser (APL) på byggen i Värmdö/ Nacka och Stockholm. Vår APL-samordnare ser till att utifrån varje elevs specifika intressen erbjuda en passande praktikplats.

Måleri

På inriktningen Måleri utbildas du till att bli en riktigt skicklig målare och får kunskap om alla de tekniker och verktyg som krävs för att utföra olika typer av målerijobb. Du får till en början lära dig grunderna för att sedan bygga på med mer avancerade kunskaper.

Målerikurserna innefattar ämnen som t.ex. tolkning av ritningar och arbetsbeskrivningar, dekorationsmålning, branschregler, kundbemötande och materiallära.

Husbyggnad

Inriktningen Husbyggnad ger dig breda och grundläggande kunskaper inom byggande. Du lär dig husbyggnadsprocessens alla delar från planering och projektering till färdigt objekt. Du lär dig bl.a. om olika metoder och byggnadskonstruktioner i betong, murverk och trä. Du får kunskaper om lagar och andra bestämmelser om arbetsmiljö, hälsa och säkerhet samt lär dig att arbeta ergonomiskt rätt. Du kan välja att fördjupa dig mot betong där du får kunskaper inom armering och betonggjutningar, eller mot trä där du lär dig mer om stommar och beklädnad.

Rulla till toppen