El- &
energiprogrammet

ELEKTRIKER

Medellön/månad

34 700 kr

SERVICETEKNIKER

Medellön/månad

32 000 kr

Spela videoklipp

Sugen på att kickstarta din framtid med teknik och innovation? Kolla in El- & energiprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium! Här dyker vi djupt in i den digitala världen med spännande inriktningar som Dator- och kommunikationsteknik samt Elteknik. Perfekt för dig som drömmer om att bli elektriker, nätverkstekniker eller varför inte en larmtekniker?

Dessutom får du komma ut i det verkliga arbetslivet genom våra praktikplatser i Värmdö/Nacka och Stockholm. Tack vare våra grymma APL-samordnare får du praktikplatser som faktiskt matchar just dina intressen. Så, är du redo att ladda upp för en lysande framtid? Värmdö Tekniska Gymnasium väntar på dig!

Inriktning: Dator- & kommunikation

På inriktningen Dator- & kommunikationsteknik tar vi tekniken till nästa nivå genom att dyka in i hur man får system som värme, belysning, ventilation och övervakning att fungera felfritt. 

Du får kunskaper om datorer och kommunikationssystem – från hur de är uppbyggda till hur de fungerar. Du får också lära dig allt om nätverksteknik, hur du erbjuder förstklassig support och hemservice, samt färdigheter för att trimma, felsöka och optimera dessa system.

Efter studierna öppnar sig karriärmöjligheter som nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker eller servicetekniker. Är du framtidens teknikgeni? Börja din resa hos oss!

Är du fascinerad av hur teknik kan göra vardagen enklare och mer spännande? Då är inriktningen Dator- & kommunikationsteknik på Värmdö Tekniska Gymnasium precis vad du söker!

Vill du arbeta med installering, säkerhetsteknik och vardagsteknik? Då är Elteknik-inriktningen på Värmdö Tekniska Gymnasium din biljett till framtiden. 

Inriktning: Elteknik

Utbildningen ger dig kunskaper inom ellära och du bli en mästare på att installera och underhålla allt från enkla elanläggningar till avancerade larm- och säkerhetssystem. I programfördjupningen kan du utforska allt från belysningsteknik och elmotorstyrning till larm-, övervaknings- och säkerhetssystem.

Utbildningen öppnar upp dörrarna till en rad eftertraktade yrken, som elektriker inom installation eller eldistribution, hisstekniker, eller kanske som en expert på larmteknik. Ta steget mot en säker och spännande framtid inom elteknik med oss!

Rulla till toppen