El- &
energiprogrammet

På Värmdö Tekniska Gymnasium erbjuder vi inriktningarna Dator- och kommunikationsteknik och Elteknik. Programmet passar dig som vill bli till exempel elektriker, nätverkstekniker eller larmtekniker. 

Vi erbjuder våra elever praktikplatser (APL) på byggen i Värmdö/ Nacka och Stockholm. Vår APL-samordnare ser till att utifrån varje elevs specifika intressen erbjuda en passande praktikplats.

web, network, circuit board-4841856.jpg

Inriktning:

Dator- & kommunikationsteknik

På inriktningen Dator- och kommunikationsteknik lär du dig att felsöka, trimma och driftsätta system för exempelvis värme, belysning, ventilation och övervakning.

Du får kunskap om uppbyggnad och funktion hos datorer och andra kommunikationssystem och lär dig även om olika sorters nätverk. Du läser även en kurs inom support- och hemservice samt får kunskaper inom hur man optimerar och åtgärdar fel i dator- och kommunikationssystem. 

Möjliga yrken efter studenten är exempelvis nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Inriktning:

Elteknik

På inriktningen Elteknik lär dig om installation och underhåll av elanläggningar och larm- och säkerhetssystem. 

Du läser grundläggande kurser inom ellära och elinstallationer för att sedan gå vidare på mer avancerad nivå inom programfördjupningen, där kurser i bl.a. belysningsteknik, elmotorstyrning och larm-övervaknings- och säkerhetssystem ingår. 

Efter studenten kan du arbeta som till exempel elektriker verksam inom installation eller eldistribution, eller som hisstekniker och larmtekniker.

Rulla till toppen