ELEVER BERÄTTAR

Nedan kan ni läsa om vad några av våra studenter tyckte om deras studietid på VTG.

Gabriel Finnson Norrby

Fordon och transport

Gabriel gick Fordon- och transportprogrammet med inriktning karosseri. Han har redan börjat jobba på Werkstad Sätra som plåtslagare vilket innebär att han reparerar krockade bilar. Anställningen gav också ett stipendium på 5 000 kr.

Gabriel har även gått fördjupningen vid Lugnetgymnasiet i Falun samt klarat yrkesprovet vid samma skola.

Tiden på VTG: Gabriel tycker att skolan varit lugn och ’chill’ med lagom mycket att göra. Schemat och de övriga skolkamraterna har också varit bra.

Wilmer Hansson

Fordon och transport

Wilmer läste på Fordon- och transportprogrammet med inriktning bilmekaniker. Från början gick han lärlingslinjen och hade därmed praktik några dagar i veckan. Det tycker han var väldigt bra då han lärde sig yrket på ett annat sätt. Wilmer gjorde sin praktik på Volkswagen Värmdö där han nu fått fortsatt arbete samt stipendium i form av verktyg.

Tiden på VTG: Wilmer själv tycker att han valde en rolig linje, hade en bra klass och att det var lätt att fråga om hjälp. Praktiken han gjorde under sin tid gjorde att han fick känna på hur det var att ha ett riktigt jobb och kunna sätta sig in i arbetsmiljön och planera sitt arbete. Skolan var välstädad och i bra skick med schysst energi och trevliga lärare.

William Brun

El och energi

William gick El- och energiprogrammet med inriktning elteknik. Men det som intresserade honom mest var automation, och William själv anmälde sig till automations-SM där han blev bäst i Stockholm. William tävlade mot elever som gått automation som inriktning, men själv är han till stor del självlärd inom området. 

Tiden på VTG: William tycker att hans skolgång var rolig med mycket praktiskt arbete. Hans APL var informativ och gav en insikt i hur det är att arbeta som elektriker samt hur en arbetsplats fungerar. I höst flyttar William till Jönköping för att studera vidare till automationsingenjör på en yrkeshögskola.

Aron Eriksson

El och energi

Aron gick El- och energiprogrammet med inriktning elteknik och har redan börjat jobba som hissmontör, ett jobb han varit mycket eftersökt för. Han var ofta kvar efter skoltid och hjälpte sina lärare att dra nätverk eller förbereda inför kommande lektioner, vilket var mycket uppskattat.

Tiden på VTG: Aron började sent men han är glad att han kom in på VTG. Mest utveckling skedde i tvåan i och med praktik. Aron tycker att lärarna och undervisningen har varit bra, och att det varit lärorik praktik i både tvåan och trean.    

 
Rulla till toppen