ny rektor på VTG


Aprendere Skolor har idag beslutat att anställa Malin Wincrantz som rektor vid Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG. Hon tillträder tjänsten 9 september 2022.

Malin Wincrantz har en bakgrund inom elitidrotten och som idrottspsykologisk rådgivare, vilket har påverkat Malins engagemang, struktur och ledarskap till att nå framgång.

”Jag är stolt och entusiastiskt över förtroendet och att tillsammans med fantastiska medarbetare och en stark skolledning få leda verksamheten framåt” säger rektor Malin Wincrantz.

Sedan 2016 har Malin arbetat inom koncernen och från 2018 varit biträdande rektor på VTG samt rektor för en grundskola inom koncernen. 

”Jag är mycket glad och nöjd över att Malin har tackat ja till tjänsten som rektor vid VTG och har höga förväntningar på skolans utveckling med Malin som entusiastisk chef. Hon har mycket stor potential att driva vårt yrkesgymnasium”, Anne Söderström, skolchef inom Aprendere Skolor.

Aprendere bedriver verksamhet inom grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola med ca 1190 elever och 325 medarbetare.

Vi är redan igång med att leda verksamheten framåt och är stolta över att ha inlett ett samarbete med en tjeckisk yrkesskola från Vysoké nad Jizerou. Detta är ett första steg att arbeta globalt med yrkesgymnasium. Vi tror på det professionella lärandet genom att få möjlighet till att byta erfarenheter mellan yrkesgymnasium, och att det dessutom sker internationellt kommer motivera och öka kunskapsnivån bland våra elever. 

”Vi har en vision om att i framtiden även kunna erbjuda praktik utomlands men även kunna erbjuda utomlandstjänster för våra elever” säger rektor Malin Wincrantz.

Yrkesskolan har precis som VTG fordonsprogrammet samt el- och energiprogrammet.

Kontakt:

Malin Wincrantz
Tel: 08-400 289 28
E-post: malin.wincrantz@vtg.nu

Bilder från verksamhetsutbytet med Tjeckien.

Rulla till toppen